28 Ocak 2016 Perşembe

Ziyaret Edilebilecek En Ucuz Şehirler



Ziyaret Edilebilecek En Ucuz Şehirler



New York –sürpriz, sürpriz– ikinci en pahalı şehir




Tatile gitmeyi düşünüyorsanız, en iyi gidilecek yer doğu olabilir.
UBS tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, altı Avrupa şehri tatil için en pahalı on şehir listesinde yer alıyor. En ucuz olanları ise Asya ve doğu Avrupa.
Zürih tatil için en pahalı şehir, ortalama gecelik şehir gezmesi 1,050 dolar ediyor. 1,030 dolar ile en yakın New York şehri ve ardından 1,000 dolar ile Cenevre ve Tokyo geliyor. Listeyi Paris, Münih, Taipei, Helsinki ve Dubai tamamlıyor. Dubai’de bir geçirmeniz size 790 dolara patlar.

 
Zürih   
 
Münih


Sudan ucuz bir tatil için geceliği 260 dolar olan Bükreş, Romanya’yı tercih edebilirsiniz. Mumbai ve Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bir gece geçirmeniz ortalama 300 dolarken, bu şehirleri sırasıyla Bangkok, Yeni Delhi, Pekin izliyor. Dokuzuncu ve onuncu en pahalı şehirler ise Budapeşte ve İstanbul.

 
Budapeşte   


 
Bangkok

UBS her şehirde en az iki gün geçiren insanlarla yaptığı bir anker sonucu ortalama fiyatı oluşturarak bu listeyi yapmış. Bu iki gün ayrıca şaraplı bir akşam yemeğini, araba kiralamayı, taksi ve posta ücretini de kapsıyor. Ancak şehirler arası ulaşım bu fiyata dahil değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder