28 Ocak 2016 Perşembe

Kilo Vermek İçin Egzersiz Yaparken Kurt Gibi Acıkmakla Nasıl Başedilir?




Kilo Vermek İçin Egzersiz Yaparken Kurt Gibi Acıkmakla Nasıl Başedilir?

Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız fakat kurt gibi acıkıyor ve bu sizi daha çok yemeye itiyorsa, kilolar eriyip gitmek yerine daha da birikebilir. Hadi moral bozucu şeyler hakkında konuşalım! Gittikçe artan açlığınızla başetmek için, iki beslenme uzmanının desteğini aldık – C&J Beslenme’den Stephanie Clarke, RD ve Willow Jarosh, RD.
“Kendinizle içsel bir diyaloga sahip olmanız önemlidir, eğer yoğun bir şekilde çalıştığınız zamanlarda, çalışmadığınız günlerle aynı şeyi yiyor olacaksınız,” diyor Willow and Stephanie. Bu durum çok fazla yediğiniz ve bütün gün çalıştığınız veya daha sonra da çalışacağınız düşüncesiyle kendinize fazla yemek için izin verdiğiniz durumlardan kaçınmak için zihninizde bir örnek oluşturur.
Sizi daha memnun eden doğru gıdalar alarak açlığınızı kontrol edebilirsiniz. Tabağınızı bir kaç kalori değerindeki yiyeceklerle dolduruyorsunuz. Meyveler, sebzeler, protein, tahıl ve baklagiller gibi karmaşık karbonhidratları düşünün. Ekmek, mısır gevreği, krakerler ve cipsler gibi rafine edilmiş karbonhidratları sınırlayın, çünkü bu tür gıdalar düşüncesizce yenir ve hatta gereğinden fazla tüketilir. Proteinlere gelince kahvaltıda en az 20 gr, öğle ve akşam yemeklerinde 30 gr ve atıştırmalarda ise 5-10 gr aldığınızdan emin olun. Lifler de yemeklerinizin hacmini arttırdığından çok gereklidir. Her öğünde 6-8 gr, günlük 25-30 gramlık ihtiyacınızı karşılamak için de atıştırmalarda en az 3 gr almayı hedefleyin. Ve yağları unutmayın! Sert kabuklu yemişler, tohumlu yiyecekler, zeytinyağı ve avakado sizi doygun hissettirdiğinden, yeterli şekilde kullanın çünkü her bir parçası yüksek kalori içermektedir. Bu gibi sağlınız için iyi besinler daha az yenilirler ve sonunda yeterli bir doygunluk sağlarlar.

Başka bir harika taktik ise çalışma zamanlarını yemekten hemen önceye ayarlamaktır. Böylece dolu bir tabak yemeğin tadını suçluluk duygusu hissetmeden çıkarabilirsiniz. Yalnızca çalışmadan 30 ila 60 dakika önce ufak bir atıştırma yapmayı unutmayın ki, böylece çalışma sonrası tamamen güçten düşmemiş ve ikinci bir tabak yemek ihtiyacı hissetmezsiniz. Yemeğinizi yavaş yiyin ve tokluk hissinizi arttırmak için su içmeyi ihmal etmeyin. Ve vücudunuzun “ Tokum” sinyalini dinlemeyi unutmayın, böylelikle doyduğunuzda durun, ve tabağınızda yemek kalacak bile olsa karnınızı tıka basa doldurmayın, bir sonraki öğün çin saklayın!
Uyku sağlımız ve vücudumuzu bağlayan altın bir zincirdir.
İyi bir sağlık satın alabileceğimiz bir şey değildir, fakat oldukça değerli bir birikimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder