12 Ocak 2016 Salı

Deodorantların Büyük Bir Kısmından Nasıl Kurtulursunuz ?

Deodorantların Büyük Bir Kısmından Nasıl Kurtulursunuz ?
Deodorantların Büyük Bir Kısmından Nasıl Kurtulursunuz ?


 Deodorant. 90’ların esintileri ve kokuya ait bir çok deneyimden esinlenilerek yaratılmıştır. Sex and City’deki Aidan’ın ısrarla kullandığı beş farklı Speed Stick’ini kim unutabilir? Koruma faktörü ve fondöten gibi deodorant da gizemli bir oluşumdur.

Antiperspirant ve deodorant arasındaki farkı detaylıca anlatarak başlayalım. “Antiperspirantlar terlemeyi önleyen bir içeriğe sahip FDA onaylı deodorantlardır,” diye açıklıyor Beautystat.com sitesinin sahibi kozmetik kimyageri Ron Robinson. “Deodorantlar kötü koltukaltı kokularını önlemek için kullanılan ürünlerdir. Genellikle aroma veya parfüm içerir, kokuyu ve bakteri gelişimini önleyen triklosan adlı aktif bir bileşene sahiptir.”

Deodorantlar koltukaltı ıslaklığını önlemezler, ancak antiperspirantlar önlerler diye ekliyor Robinson. Farklı uygulamalar, sıklıkla kişisel tercihlerden kaynaklanmaktadır. Hangi uygulamanın sizin için daha doğru olduğunu ve sizin için seçtiğimiz taze ve güzel ürünleri incelemek için okumaya devam edin.
 
Stick
En çok kullanılan deodorant türüdür, kuru ve beyaz bir katı şeklindedir. Bazı stick ürünler siyah kıyafetlerinizle birlikte kullandığınızda olumsuz sonuçlar verebilir. Secret Invisible Solid Antiperspirant ve Deodorant ile bu tür bir zararla karşılaşmazsınız. Çokça terlemeden şikayetçiyseniz ve “klinik” gibi kelimeler size etkiliyorsa, bu ürün tam sizlik.







Stick En çok kullanılan deodorant türüdür



Sprey
Şükürler olsun ki Avrupa dışında, aerosol spreyler hakkında bilmeniz gereken bir çok gelişme yaşanmıştır. Ancak Robinson not düşüyor: “Sprey oluşumunu destekleyen bileşenler sınırlıdır.” Koltuk altıma sıktığım Degree’nin yeni ürünü MotionSense Dry Spray in Fresh Energy’i denediğimde tüm mantıksız korkularıma rağmen ellerimde kuruluk hissi bıraktı. Ancak basit bir şekilde baktığınızda ve uygulama esnasında ağzınızı kapattığınızda tüm işlem kolaylaşıyor. Kuruluk hissi bırakıyor, kıyafetlere bulaşmıyor ve zorlu bir çalışmadan sonra bile duştan yeni çıkmış bir etkiyle tazelik bırakıyor.


 
Şükürler olsun ki Avrupa dışında, aerosol spreyler hakkında bilmeniz gereken bir çok gelişme yaşanmıştır.





Krem

Bu ürüne dair ter emme kapasitesiyle ilgili bazı şüphelerim vardı. Soapwalla Deodorant Cream ile karşılaşana kadar çok da berbat olmayan doğal bir deodorant gibi gelmişti. İçinde sodium sülfat ve alüminyum zirkonyum bileşenleri olmadığından hamile kadınlar için veya daha doğal ürünler kullanmak isteyenler için iyi bir seçenek. Bu kremi kullanmak, aynı zamanda yüzünüz için kullanmanız gereken farklı araçlara ihtiyacınız olduğunu göstermektedir. Ben parmak uçlarımda oluşacak kuruluktan kaçınmak için bu işlemi bir kağıt mendil ile gerçekleştirdim ve başarılı oldum. Ancak bu işlemi pre-Bikram ürünü için kullanamadım.

Roll-On
Roll-on deodorantları şişenin üst kısmında top şeklinde bir uca sahiptir ve ince bir tabaka halinde sıvı formda yüze uygulanır. Ban Roll-on antiperspirant ve deodorant kendi kokunuzla yarışmayacak bir şekilde kokusuz olarak hazırlanmıştır. Roll-on lar genellikle küçük şişelerde satıldığından yolculuklar için iyi bir seçim olabilir.

Jel
Koyu renklerde giysilere sahip kişiler için öncelikli bir seçimdir ve değiştirilebilen jel formülleriyle de sıcak yaz aylarında serinletici etkiler yaratır. Çok uzun zamandır en sevdiğim Lady Mitchum Clear Gel Antiperspirant ve Deodorant in Shower Fresh olmuştur.
 
Bir çok parfüm satıcısı, deodorant olarak bazı stick formlarını önerirler, ancak bunlardan sadece bazıları terle baş etme konusunda saygımı kazanabilir. Kapsamlı araştırmalarım sonucunda parfüm kalitesinde bir kokuya sahip olan Donna Karan Cashmere Mist Deodorant ve kötü ıslak kokuyu uzaklaştıran Kai Deodorant’ı buldum. Ancak 80 veya daha yüksek sıcaklıklarda daha sağlam bir ürüne geçiş yapardım, yine de ılıman iklimlerde ve CrossFit’i önemsemediğiniz bir gün uygun bir seçenek olabilir.

1 yorum:

  1. Really a very nice blog i really appreciate all your efforts ,thank you so mch for sharing this valuable information with all of us . Packers And Movers Chennai

    YanıtlaSil